In Nederland ontvangen wij relatief schoon leidingwater uit onze kraan ten opzichte van andere landen. Toch vragen veel mensen zich af of ons water wel echt schoon is en regelmatig krijgen wij de vraag of het nodig is om water te filteren en/of te vitaliseren.

In het nieuws zijn er geregeld berichten van verontreinigd oppervlaktewater en grondwater. Dat geeft onrust en twijfel of ons drinkwater wel schoon genoeg is.

Wellicht ben jij ook iemand die bronwater of mineraalwater in flessen koopt? Of heb je al een waterfilter aangeschaft? Of probeer je je water zelf te verlevendigen met edelstenen en kristallen?

Je wilt in ieder geval  schoon drinkwater wat goed is voor je gezondheid, maar waar kun je dan op letten?

Wij vinden het belangrijk om de vraag  ‘is mijn drinkwater schoon genoeg’ vanuit een bredere optiek te beantwoorden. Het antwoord ligt namelijk genuanceerder dan we in eerste instantie denken.

Hoe schoon is mijn drinkwater?

Dat kun je op materieel niveau en op energetisch niveau bekijken. Want water kan vervuild zijn door zowel schadelijke stoffen als door schadelijke frequenties.

Eerst vertel ik meer over de materiële kant van water, omdat je dan een beslissing kunt nemen of je je drinkwater wel of niet wilt filteren. Want een filter gebruiken we om fysieke stoffen en vervuilingen uit het water te halen.

Materieel vervuild kraanwater kun je filteren.

Kraanwater (met sporen van schadelijke stoffen) kun je filteren. De methodes van filteren proberen de materiële zaken die voor onze gezondheid niet in water thuishoren te verwijderen. Ik zeg proberen, want op de markt is er veel te koop wat niet altijd opbouwend voor onze gezondheid is. Er zijn verschillende methodes die verschillende resultaten geven ten aanzien van de waterkwaliteit.

Tip:

 • Je kunt zelf opzoeken waar jou water vandaan komt door je plaatsnaam en drinkwater te googlen. Bij ons is dat  bijvoorbeeld kraanwater Soest.
 • Op internet zijn er ook watertestjes te vinden waarbij je zelf je water kunt laten controleren bij een laboratorium.

De materiële vervuiling van drinkwater.

Leidingwater wordt door laboratoria  hoofdzakelijk materieel onderzocht op de fysische en chemische eigenschappen van water.

Er zijn door de overheid richtlijnen opgesteld waar de drinkwatervoorziening door het waterleidingbedrijf aan moet voldoen. Deze richtlijnen zijn gebaseerd op beperking van gezondheidsrisico’s van de mens.

Nederlandse waterleidingbedrijven geven op hun website heldere uitleg over waar jouw drinkwater vandaan komt, welke stoffen zij in het water meten, hoe zij het zuiveren en opslaan en wat de mate van materiële vervuiling is.

In Nederland wordt op veel plaatsen leidingwater aangeboden dat uitsluitend bestaat uit grondwater van grote diepte. Dat is natuurlijk, schoon water, licht basisch en in die zin vergelijkbaar met flessenwater.

Pas als leidingwater ook gewonnen wordt uit oppervlaktewater en/of ondiep grondwater kunnen sporen van schadelijke stoffen fysiek aanwezig zijn in het water. En dán is het wel een goed idee om je drinkwater te filteren én te vitaliseren.

 

Wanneer raden wij een filter aan?

 

 • Als je drinkwater uit oppervlaktewater en/of ondiep grondwater gemaakt is en er een verhoogde kans is op vervuiling.
 • Als je drinkwater chloor bevat, dit is helaas nog gebruikelijk in het buitenland.
 • Als je allergisch bent voor bepaalde stoffen in het water.
 • Als je gevoel zegt dat je dit wél wilt en nodig hebt.

Welke waterfilter is geschikt voor mij om mijn drinkwater schoon te maken?

Er zijn vele waterfilters op de markt, die gemaakt zijn om jouw leidingwater te zuiveren.

Mineralen in het water zijn nodig voor vitalisering. Daarom beoordeelt Gaia Aqua de geschiktheid van waterfilters op basis van het behoud van de mineralen in het water na het filteren. De mineralen in het water zijn nodig om het water te kunnen vitaliseren en de oorspronkelijke structuur van het water terug te brengen, gelijk aan bronwater. De mineralen zijn de bouwstof van een waterkristal.

 De energetische vervuiling van gefilterd water en de rol van watervitalisering.

Water is een informatiedrager. Zie het als een radio die afgestemd is op verschillende frequenties. Oorspronkelijk water is zuiver en draagt positieve frequenties in zich.

In de natuur ontspringt water uit een bron, en via bergbeken wervelt het spiraalsgewijs en meanderend naar beneden. Het is daarbij in aanraking geweest met de gesteentes en edelstenen van de aarde en met zonlicht en maanlicht. Het water bruist van levensenergie!

Door transport en opslag verliest leidingwater zijn structuur en vitaliteit en neemt het ook elektromagnetische frequenties op (denk aan zendmasten en alles wat draadloos communiceert). Het is als het ware heel arm, soms zelfs ‘dood’ water geworden. Het sprankelt niet en geeft geen levensenergie meer. Een watervitalisator neutraliseert de trillingen in het water en geeft het water weer de kwaliteit van bronwater terug.

Ik vergelijk de energetische kwaliteit van water graag met biologisch dynamisch voedsel en voedsel wat geen grond en zonlicht gezien heeft. Uiterlijk ziet het er hetzelfde uit. Maar de levenskracht van de voeding is totaal anders. Zo is het ook met ons water.

Trillingsfrequenties in kraanwater die belastend zijn voor onze gezondheid.

Waarom gewoon kraanwater en gefilterd water in onze optiek nog steeds belastend kunnen zijn voor de gezondheid, leg ik graag uit aan de hand van wetenschappelijk onderzoek van Dr. Ludwig   Hij kwam tot twee belangrijke inzichten:

 

 • Iedere stof heeft een geheel eigen trillingspatroon, kenmerkend voor die stof. Een metaal, een pesticide of wat dan ook: aan het trillingspatroon is iedere stof te herkennen.
 • In water, waaruit de schadelijke stoffen door zuivering volledig (100%) zijn verwijderd, zijn nog steeds de trillingsfrequenties van deze schadelijke stoffen aantoonbaar aanwezig.

Het geheugen van water en belastende frequenties in kraanwater.

Deze belastende frequenties blijken precies toegerekend te kunnen worden aan de stoffen die zich vóór de zuivering in het water bevonden. Terwijl het water dus chemisch volledig is gereinigd, is het nog steeds belast met dezelfde frequenties van stoffen die in het water aanwezig waren. Ook in gedestilleerd water! Filteren verbetert niets aan de energetische vervuiling van water.

Water zoals de natuur het bedoeld heeft is zuiver, zonder negatieve frequenties van electrosmog, vervuilende stoffen en dergelijke. Met een watervitalisator van Gaia aqua krijg je energetisch schoon water!

De frequenties van elektrische apparatuur en mobiele communicatie hebben invloed op ons lichaam. Drinkwater en lichaamswater nemen deze frequenties in zich op. Dit heeft invloed op onze celstofwisseling en prikkeloverdracht. Via ons lichaamswater worden prikkels overgedragen en lichaamsprocessen aangestuurd.

 

De technische frequenties werken verstorend op de cruciale biologische frequenties die onze lichaamsprocessen sturen. Basisfuncties in de cellen worden daardoor geblokkeerd.

De structuur van gefilterd drinkwater, gevitaliseerd leidingwater en bronwater.

Oorspronkelijk vers natuurlijk bronwater bestaat voor een deel uit kristallijn water met een hoge ordeningsstructuur, waardoor stoffen – mineralen, vitaminen- anders gebonden zijn aan het water en daardoor beter door het lichaam worden opgenomen. Ook het water in groente en fruit heeft een hoogwaardige structuur en verkrijgt vitaliteit door zonlicht. De Gaia Aqua watervitalisators bootsen de natuur na en het water wat daarmee gevitaliseerd is, heeft dezelfde eigenschappen als bronwater.

In water kunnen de watermoleculen een geordende structuur aannemen. Ook op dit vlak kan het ene water totaal verschillen van het andere water. Je kunt dat vergelijken met het verschil tussen grafiet en diamant. Beide zijn opgebouwd uit koolstof. In de structuurloze verschijningsvorm van grafiet is het zo gewoon, maar in de verschijningsvorm van diamant, met een hoogwaardige ordening in de koolstof, zo hard en waardevol.  Zo is het in feite ook met kraanwater en gevitaliseerd water.

Wat is watervitalisering?

Watervitalisering is een methode van water behandelen die de kristallijne structuur van water herstelt en belastende frequenties neutraliseert: water met eigenschappen van vers natuurlijk bronwater.

Belangrijk: Water uit je kraan met de kwaliteit van natuurlijk bronwater is mogelijk!

Door jouw (eventueel gefilterde) kraanwater te vitaliseren, breng je de levenskracht weer terug in het water en kun je van de vele voordelen van gevitaliseerd water gaan genieten.

In onze optiek is vitaliseren de belangrijkste stap, omdat wij je gunnen dat:

 • de schadelijke frequenties óók uit jouw drinkwater zijn verwijderd;
 • water je weer levensenergie geeft;
 • jouw kraanwater optimaal beschikbaar is voor je lichaam en je cellen hydrateert;
 • je celstofwisseling verbeterd en daardoor toxines (gifstoffen en afvalstoffen) afvoert.

Wat doet een watervitalisator met de fysieke stoffen en vervuilingen in het water?

 • Doordat de structuur van het water weer hersteld, worden stoffen anders gebonden aan het water. Zo worden mineralen, sporenelementen, vitaminen en andere voedingsstoffen door jouw lichaam veel beter opgenomen.
 • Doordat het water ín de cellen komt, kunnen afvalstoffen ook beter uitgescheiden worden.
 • Bovendien veranderd de structuur van stoffen die nog in het water zitten óók en zetten zich minder snel af in je lichaam. Je lichaam kan veel beter omgaan met vervuiling, niet alleen in water, maar ook uit de lucht of uit voeding. Belangrijk blijft natuurlijk wel om zo bewust mogelijk om te gaan met wat je eet, drinkt en nuttigt.
 • Bij een onderzoek van water dat door een CV vitalisator stroomt (dat is een vitalisator voor in een kringloopsysteem) blijkt dat er een afname is van koper, ijzer, aluminium en modderige deeltjes.

Dus… wat is het schoonste drinkwater?

Gefilterd of gevitaliseerd kraanwater?

Schoon water is materieel én energetisch zuiver water: vrij van vervuilende materiële stoffen én schadelijke frequenties, natuurlijk van structuur (gelijk aan helend bronwater) en met een hoge energetische waarde. Zoals wervelend beekwater.

Natuurlijk, levend en vitaal water draagt bij aan een gezond, fit en vitaal lichaam. Vitaliseren maakt water tot het krachtige levenselixer zoals het bedoeld is en van oudsher wordt gezien; onmisbaar voor een gezonde levenswijze.

Ruim 25 jaar ervaring met tevreden klanten *****

“Heerlijk levendig water met een heerlijke smaak. Vol en rond inderdaad. Alsof je de werveling die het meegemaakt heeft erin proeft.   Er zijn veel mensen die blij zijn met hun filter. Maar als ik hun water proef is het voor mijn gevoel dood water.”

Yfke Hilgenga

“Al ruim 10 jaar een vitalisator in huis! Ik kan me nog heel goed herinneren: de eerste keer in bad. Wat een heerlijk gevoel was dat! Later, in mijn volgende woning heb ik toen de inbouwvitalisator gekocht en nu nog steeds geniet ik van ons water.”

Marcel Kolenbrander

“Voor mij is er een duidelijk verschil te proeven tussen wel- en niet gevitaliseerd water. Ik drink makkelijk meer water. Het is zachter. Daarnaast voel ik mij energieker en gezonder sinds wij gevitaliseerd water drinken.”

Marcella Pesie

Ja, ik wil graag gevitaliseerd, levend water.

Ik wil graag vrijblijvend advies.