MASTER

Inbouw watervitalisator - VOOR TUSSEN DE WATERLEIDING
NAAR DE WINKEL

Gevitaliseerd water uit elke kraan in jouw huis en tuin.

Dit is onze meest verkochte vitalisator, omdat je van alle voordelen kunt genieten.

Het inbouwtype vitalisator is een hoogenergetische watervitalisator die centraal wordt ingebouwd in de hoofdwaterleiding achter de hoofdkraan en watermeter, maar voor het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.

Als deze vitalisator wordt toegepast, komt uit iedere kraan die op jouw waterleiding is aangesloten gerevitaliseerd water. Als je hier voor kiest hoef je geen andere kraan vitalisator meer aan te sluiten omdat al jouw water in huis op een centraal punt wordt gevitaliseerd. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Voordelen

De voordelen van een inbouw vitalisator ten opzichte van een kraan vitalisator zijn:

;

Uit elke kraan

Meer levensenergie, kracht en vitaliteit door energetisch schoon drinkwater uit elke kraan in jouw huis of appartement.

;

Tuin en moestuin

Tuin en moestuin krijgen een veel krachtiger wortelstelsel en zijn vitaler. Deze (biologisch dynamische) voeding geeft jou óók kracht.

;

Vernieuwde energie

Douche en/of badwater is óók gevitaliseerd. De dag van je afspoelen is werkelijk verkwikkend!

De herstellende werking van de UMH watervitalisator geeft de levenskracht terug aan kraanwater. Ons eigen drinkwater wordt zo weer een bron van welzijn.

Het gevitaliseerde water heeft een stabiele en hexagonale waterstructuur.

;

Duurzaam

40-60 % minder verbruik van wasmiddelen en schoonmaakmiddelen. Duurzaam voor het milieu en je portemonnee!

;

Geen onderhoud

Volledig natuurgetrouw. Geen elektriciteit. Geen chemische zouten. Geen magneten. Geen kunstmatige technieken.

;

Kalk lost op

Kalkafzetting in leidingen en apparaten wordt opgelost en zet zich door de veranderde zachtere kalkstructuur niet meer af. Hierdoor gaan apparaten zoals je wasmachine en warmwatervoorziening langer mee.

Toepassingen inbouw watervitalisator:

$

Woning

$

Appartement (complex)

$

Horeca, Hotel, Wellness

$

Kantoor, Praktijk

$

Moestuin, bloementuin

$

(Biologische) landbouw

$

Boerderij, stal

$

Veehouderij, dierverblijf

Tevredenheidgarantie (door de fabrikant):

5 maanden terugkoopgarantie tegen aankoopprijs bij een niet met tevreden resultaat functioneren van de watervitalisator.
Mits onbeschadigd.

Garantie (door de fabrikant):

5 jaar op functie- en fabricagefouten.

UMH Master HD video

Inbouw vitalisator thuis.

Deze vitalisatoren zijn geschikt voor inbouw in de leiding thuis, zodat je uit elke kraan gevitaliseerd water krijgt.

Inbouwtype: type 1/2″
Diameter hoofdleiding: 15 mm
Capaciteit: ca. 25 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 175 mm. Doorsnede 79mm.
Gewicht: 2,1kg.

Inbouwtype: type 3/4″
Diameter hoofdleiding: 22 mm
Capaciteit: ca. 50 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 210 mm. Doorsnede 79mm.
Gewicht: 3,4 kg.

Inbouwtype: type 1″
Diameter hoofdleiding: 28 mm
Capaciteit: ca. 90 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 230 mm. Doorsnede: 79mm.
Gewicht: 3,5 kg.

Krachtige, stabiele en blijvende werking

De inbouw vitalisator heeft een zeer krachtige werking waardoor de hexagonale structuur en levendigheid van het water uit al jouw kranen zeer stabiel is. Dit is zeer belangrijk, omdat de energetische kwaliteit ook gehandhaafd blijft als dit water nog een afstand moet overbruggen in de waterleiding; en/of nog enige tijd (dagen) in de leiding verblijft.

Het is daarom ook mogelijk dit type bij de centrale invoer van de waterleiding van een woonoord met daarin meerdere appartementen of in een flatgebouw toe te passen.

Inbouw vitalisator Grootverbruik.

Deze grotere type vitalisatoren zijn geschikt voor bedrijven met een grotere diameter waterleiding.
Nóg grotere types zijn op aanvraag.

Inbouwtype 5/4"

Diameter hoofdleiding: 35 mm
Capaciteit: ca. 120 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 250 mm.
Gewicht: 3,6 kg.

INBOUWTYPE 6/4"

Diameter hoofdleiding: 48,3 mm
Capaciteit: ca. 160 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 340 mm.
Gewicht: 5,5 kg.

INBOUWTYPE 2"

Diameter hoofdleiding: 60,3 mm
Capaciteit: ca. 300 liter per minuut.
Afmetingen: lengte 380 mm.
Gewicht: 13,1 kg.

Gaia Aqua: natuurgetrouwe behandelingsmethode

Het is van belang om je realiseren dat de regeneratie van water met deze methode vrij is van kunstmatige technieken zoals magneten, elektriciteit of chemicaliën.

Er zijn ook methodes voor waterbehandeling die gebruik maken van kunstmatige technieken. Bijvoorbeeld via kunstmatige bioresonantie door het gebruiken van een computer, toegevoegde frequenties die al of niet aangepast zijn aan de gebruiker, orgonenergie, etc. Hierbij wordt ‘een water’ gerealiseerd dat weliswaar in het begin tijdelijk verbeteringen of impulsen aan het lichaam geeft, maar in feite alleen geschikt is voor therapeutisch gebruik, voor een beperkte periode, omdat het tegennatuurlijk is.
Gezond water voor dagelijks gebruik, jaar in – jaar uit, wordt verkregen met ‘natuurgetrouwe’ behandelingsmethoden zonder kunstgrepen of grofstoffelijke krachten. Het hoeft geen ‘oppepper’ te zijn.

 

Water met de eigenschappen van oorspronkelijk bronwater is water zoals de natuur het bedoeld heeft: Gaia Aqua.

Praktische informatie en veelgestelde vragen over de inbouw van de vitalisator.

Waar wordt de inbouw vitalisator geïnstalleerd?

Centraal in de hoofdwaterleiding. Achter de hoofdkraan en watermeter, maar vóór het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.

Waar wordt de inbouw vitalisator geïnstalleerd?

Centraal in de hoofdwaterleiding. Achter de hoofdkraan en watermeter, maar vóór het punt waar de leiding zich splitst naar de verschillende afdelingen, zoals keuken, badkamer, toilet, buitenkraan etc.

Welk formaat vitalisator heb ik nodig en waar meet ik de leiding?

De keuze van het type wordt in principe bepaald door de diameter van de waterleiding.  De watervitalisator kan met behulp van knelfittingen eenvoudig gemonteerd worden in de hoofdwaterleiding achter de watermeter en vóórdat de leiding zich splitst.

De leiding diameter is bepalend voor de hoeveelheid water die gelijktijdig afgetapt kan worden. Anders gezegd: het aantal kranen dat je open kan zetten zonder dat je drukverlies krijgt. Het bekende verschijnsel van de koude douche als de keukenkraan wordt opengezet. (Dit is natuurlijk mede afhankelijk van de waterleidingdruk).

Als de goede grootte inbouw vitalisator gekozen wordt bij de bijbehorende leiding diameter, dan is de capaciteit van de vitalisator ruim voldoende om de hoeveelheid water die daar doorheen kan stromen volledig te vitaliseren, zonder dat dit drukverlies tot gevolg heeft.

Het is niet standaard te zeggen welke diameter van de waterleiding is toegepast. Er zijn kleine huizen met 22 mm, en er zijn grote huizen met 15 mm. In verband met een andere verhouding tussen materiaalprijs- en arbeidsloon en de wens op meer comfort (op meer plaatsen water en een krachtige douche) wordt steeds meer standaard de leiding van diameter 22 mm toegepast. Gebruikelijk in Nederland zijn de diameters van 15 mm en 22 mm. Terwijl voor grote panden zoals boerderijen, grachtenhuizen etc. de leiding diameter van 28 mm kan zijn toegepast.

De levering is inclusief rechte knelfittingen, passend bij de diameter van de vitalisator.

Er zijn 3 situaties waarin kan worden afgeweken van de keuze van het type vitalisator behorende bij de leiding diameter:

1)                 In een (toekomstig-) meerpersoonshuishouden kan het overwogen worden bij een 15 mm leiding toch een groter type (22 mm) te kiezen. Probeer hierbij voorruit te denken (bijvoorbeeld een toekomstige verbouwing of aanpassing van de leiding).

2)                 Als je verhuisplannen hebt, denk je dan aan een grotere woning? Want als je verhuist kun je de watervitalisator heel eenvoudig demonteren en meeverhuizen. Geef dit aan bij je loodgieter zodat hij de juiste knelfittingen bij zich heeft. (Twee aangepaste knelfittingen (15 mm/ ¾” inch) zodat het rechtstreeks in de leiding gemonteerd kan worden).

3)                 In een eenpersoonshuishouden is bij een 22 mm leiding de vitalisator van een 1/2 inch (voor een 15 mm leiding) voldoende omdat nooit meer dan twee kranen openstaan (met voor iedere kraangebruik 10 – 13 liter per minuut). Je kiest dan het kleinere type ½”. Geef dit aan bij jouw loodgieter zodat hij de juiste knelfittingen bij zich heeft. (Twee aangepaste knelfittingen (22mm/ ½” inch). Als het in de toekomst toch een meer persoonshuishouding wordt of je gaat een verdieping verhuren, dan is het natuurlijk raadzaam het type te kiezen overeenkomstig de leidingdiameter.

 

Heeft de vitalisator een bepaalde stroomrichting?

De vitalisator (1/2″inch, 3/4 ” inch en 1″inch) heeft geen ingang of uitgang. Bij de installatie maakt de stroomrichting niet uit. Ook mag de vitalisator horizontaal, verticaal of schuin geplaatst worden.

Download van installatie voorschrift en afmetingen

Download gebruiksaanwijzing Inbouwtype: type 1/2″ / Diameter hoofdleiding: 15 mm + ombouw: PDF

Download gebruiksaanwijzing Inbouwtype: type 3/4″ / Diameter hoofdleiding: 22 mm + ombouw: PDF

 

Formaten:

Diameter 15 mm = ½”vitalisator

Diameter 22 mm = ¾”vitalisator

Diameter 28 mm = 1”vitalisator

Wij kunnen ook de volgende types leveren: 5/4”, 6/4”, 2”.

Download voorbeeld installaties bij weinig ruimte

Als je weinig ruimte in de meterkast / put/ kelder hebt, dan is het met wat aanpassingen bijna altijd mogelijk om de vitalisator tussen de leiding te installeren.

De loodgieter kan met speciale hoek – knelfittingen de vitalisator met een ombouw installeren.

Vraag gerust ons advies.

Hier kun je voorbeelden van een ombouw downloaden.

We verkopen ook een vitalisator die rechtstreeks op de groene knop na de waterleiding gemonteerd kan worden. Vraag naar de mogelijkheden.

Moet ik bij de installatie rekening houden met elektrosmog?

Ja, de vitalisator dient zover mogelijk (liefst minimaal 1 meter) geplaatst te worden van een WIFI-router, een slimme meter, een warmtepomp, een omvormer van zonnepanelen, etc. Indien dit niet kan, raden wij sterk aan om de vitalisator extra te beschermen met mu metaal folie en een 5G celbeschermingschip.

Moet ik bij de installatie rekening houden met een ingang of een uitgang?

Nee, tot en met  1”inch (28 mm leidingdikte) kan de vitalisator gewoon tussen de leiding gezet worden. Er is geen stroomrichting.

Moet ik bij de installatie rekening houden met vorst of hoge temperaturen?

 

Ja.

·         De vitalisator kan niet tegen vorst en moet goed beschermd worden indien het in een put geplaatst wordt.

·         De universeel vitalisator kan niet op een cookerkraan.

·         Temperatuur van de inbouwvitalisator tot maximaal 95 graden, de universeel vitalisator maximaal 85 graden. Gebruik geen gekookt water door de universeel vitalisator.

Heeft de vitalisator van Gaia Aqua onderhoud nodig?

Nee. Er zitten geen filters in de vitalisator van Gaia Aqua die vervangen moeten worden. De vitalisator blijft zijn werk doen.

Herhaaldelijke testen wijzen uit dat de energetische waarde en de stabiliteit van de kristallijne structuur nog steeds werkzaam is. Ook na 25 jaar.

Wel kan het zijn dat na 10-20 jaar de kalkstructuur weer verandert, waardoor ook de smaak verandert en er wat meer kalkaanslag komt. Dit is nog steeds gemakkelijk weg te halen. Lees hier meer over kalk en watervitalisering

Kan het meegenomen worden met een verhuizing?

De watervitalisator kan met behulp van knelfittingen eenvoudig gemonteerd worden in de hoofdwaterleiding achter de watermeter. Standaard leveren wij rechte knelfittingen, passend bij de diameter van de vitalisator.

Als je gaat verhuizen kan het gemakkelijk meegenomen worden en word er weer een stukje leiding teruggeplaatst.

Mijn vitalisator kan alleen binnen 1 meter van elektromagnetische apparaten geplaatst worden. Mag dat?

Het is van belang dat elektromagnetische apparaten (zoals een slimme meter, WIFI of een omvormer van zonnepanelen) niet binnen één meter van de vitalisator geplaatst zijn.

Als dat door te weinig ruimte wel zo is, zijn er verschillende mogelijkheden:

Vitalisatoren aangekocht vóór december 2021:

1)      Daarvoor hebben wij Mu-metaal folie en een 5G celbeschermingschip om de vitalisator te beschermen tegen straling.

2)      Plaatsing van de 18 of 30 cm kosmische energetisator. Wij hebben ervaren dat de 30 cm energetisator het schadelijke effect van de slimme meter tenietdoet.

Vitalisatoren aangekocht na december 2021:

De inhoud en de messing buitenkant is vernieuwd. Het bevat nu Silica in het messing (zoals in onze kosmische energetisator) en dit geeft een natuurlijke krachtige energetische bescherming. Wij raden daarnaast aan om ook een 5G celbeschermingschip op de vitalisator te plakken.

Mu metaal folie raden wij aan voor fysieke bescherming tegen elektrische en magnetische velden die worden opgewekt door diverse elektrische apparaten zoals WIFI router, slimme meter, waterpomp, aggregaat, elektriciteitsleidingen.

Lees hier meer over de 5G celbeschermings chip. Lees hier meer over Mu-metaal folie.

Ja, ik wil graag gevitaliseerd, levend water.

Ik wil graag vrijblijvend advies.